- Kód predmetu:
- N400S1_4I
- Názov predmetu:
- Semestrálny projekt I
- Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností:
- semestrálny projekt – 4 hod. týždenne (prezenčná metóda)
- Počet kreditov:
- 4
- Odporúčaný semester:
- Automatizácia a informatizácia v chémii a potravinárstve – inžiniersky (denná prezenčná), 1. semester
Potraviny, hygiena, kozmetika – inžiniersky (denná prezenčná), 1. semester
Biotechnológia – inžiniersky (denná prezenčná), 1. semester
Biochémia a biomedicínske technológie – inžiniersky (denná prezenčná), 1. semester
Technická chémia – inžiniersky (denná prezenčná), 1. semester
Výživa a hodnotenie kvality potravín – inžiniersky (denná prezenčná), 1. semester
- Stupeň štúdia:
- 2.
- Podmieňujúce predmety:
- žiadne
- Podmienky na absolvovanie predmetu:
- Študent v priebehu semestra pracuje na projekte so zvolenou témou. Na záver vypracuje správu v elektronickej alebo tlačenej forme a svoje výsledky prezentuje. Za vypracovanie projektu a splnenie jeho cieľov získa hodnotenie v súlade so študijným poriadkom STU.
- Výsledky vzdelávania:
- Študent má systematické znalosti o študovanej problematike a pozná súčasný stav problematiky v oblasti podľa témy semestrálneho projektu. Vie klasifikovať jednotlivé prístupy, možnosti ich aplikovania a rozvoja a kriticky zhodnotiť ich výhody a nevýhody. Vie navrhnúť možnosť riešenia a úvodné experimenty so zameraním na tému diplomovej práce. Vie realizovať úvodné experimenty a vyhodnotiť ich.
- Stručná osnova predmetu:
- Literárna rešerš v problematike súvisiacej so zvolenou témou projektu.
Štúdium dostupnej literatúry.
Vymedzenie základných problémov a metód riešenia skúmaných problémov.
Návrh a realizácia úvodných experimentov so zameraním na tému projektu.
Vypracovanie písomnej správy o súčasnom stave poznatkov v oblasti súvisiacej s témou projektu.
Zhodnotene úvodných experimentov a výsledkov.
- Jazyk, ktorého znalosť je potrebná na absolvovanie predmetu:
- slovenský jazyk, anglický jazyk
- Poznámky:
- Zodpovedný za predmet je garant študijného programu. Vyučujúcimi sú všetci vedúci záverečných prác študijného programu, preto sa neuvádzajú jednotlivo. Všetci vyučujúci zabezpečujú výučbu v slovenskom alebo anglickom jazyku. Odporúčaná literatúra súvisí s témou semestrálneho projektu.
- Celkový počet hodnotených študentov:
660
A 94.2 %
B 2.3 %
C 2.7 %
D 0.5 %
E 0.3 %
FX 0 %
- Vyučujúci:
- L. Galčíková, J. Holaza, M. Kvasnica, J. Oravec (2024/2025 – Zimný semester)
M. Furka, M. Kalúz, M. Klaučo, J. Oravec (2021/2022 – Zimný semester)
M. Furka, M. Horváthová, M. Kalúz, M. Klaučo, M. Kvasnica, J. Oravec (2020/2021 – Zimný semester)
- Garant predmetu:
- doc. Ing. Milena Reháková, PhD.
- Dátum poslednej zmeny:
- 19. 9. 2019
Zabezpečuje:
Oddelenie informatizácie a riadenia procesov
AIS: 2024/2025
2023/2024
2021/2022
2019/2020
2018/2019
2017/2018