- Kód predmetu:
- 412C0_4B
- Názov predmetu:
- Chemická a potravinárska technológia
- Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností:
- prednáška – 2 hod. týždenne (prezenčná metóda)
- Počet kreditov:
- 2
- Odporúčaný semester:
- Automatizácia, informatizácia a manažment v chémii a potravinárstve – bakalársky (denná prezenčná), 5. semester
- Stupeň štúdia:
- 1.
- Podmieňujúce predmety:
- žiadne
- Podmienky na absolvovanie predmetu:
- Záverečný písomný test. Na získanie hodnotenia A je potrebné získať minimálne 92%, za hodnotenie B minimálne 83%, na hodnotenie C 74%, na hodnotenie D 65% a E minimálne 56%.
- Výsledky vzdelávania:
- Poskytnúť informácie o chemickom a potravinárskom priemysle a o väzbách medzi jednotlivými technológiami
- Stručná osnova predmetu:
- Základné technologické procesy a zariadenia, suroviny chemického priemyslu a ich úprava, úprava vody, anorganický priemysel, anorganické materiály,technológia ropy a palív, petrochemický priemysel,makromolekulové látky, spracovanie poľnohospodárskych produktov, trvalo udržateľný rozvoj chemického priemyslu
- Odporúčaná literatúra:
Základná:
- FELLNER, P. – GABČOVÁ, J. – DANIELIK, V. – HÍVEŠ, J. Anorganická technológia. Bratislava : STU v Bratislave, 2005. 152 s. ISBN 80-227-2292-8.
- DRDÁK, M. Základy potravinárskych technológii: Spracovanie rastlinných a živočíšnych surovín. Cereálne a fermentačné technológie. Uchovávanie,hygiena a ekológia potravín. Bratislava : Malé centrum, 1996. 511 s. ISBN 80-967064-1-1.
- Jazyk, ktorého znalosť je potrebná na absolvovanie predmetu:
- slovenský jazyk, anglický jazyk
- Celkový počet hodnotených študentov:
25
A 44 %
B 12 %
C 16 %
D 8 %
E 20 %
FX 0 %
- Garant predmetu:
- prof. Ing. Vladimír Danielik, PhD.
- Dátum poslednej zmeny:
- 19. 9. 2019
Zabezpečuje:
Oddelenie anorganickej technológie
AIS: 2023/2024
2022/2023
2021/2022
2019/2020
2018/2019
2017/2018